Pieten Cosmetica

Voor elke piet een mooi kleurtje

Vaak is het moeilijk om de juiste schmink voor elke piet te vinden. Dit omdat er een tal aan kleuren en kwaliteiten schmink is. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van een neutrale kleur die niet te licht als te donker zijn. Let op deze kleuren zijn enkel te gebruiken als je gaat voor een traditionele of roetveeg uiterlijk.

Toont alle 7 resultaten

Hoe schmink ik een piet

Stap 1

Zorg ervoor dat de piet al de kleren aan heeft die over het hoofd moeten. Hierbij kun je denken aan een t-shirt en col. Het dragen van een col zorgt ervoor dat de nek niet helemaal geschminkt moet worden. Maar ook zorgt de col ervoor dat de kraag en het pak schoner blijven omdat hier de Schmink niet op kan afgeven.
Vervolgens sla je de col om naar beneden zodat deze niet in de weg zit tijdens het Schminken.

Stap 2

We beginnen met de mond. Eerst tekenen we een rand om de mond. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de lippen volledig in te kleuren met een rood potlood. Hierdoor blijft de lipstick beter zitten. Dit is niet noodzakelijk.
Als de lijnen om de lippen tekend zijn moeten deze worden ingekleurd met de lipstik. Wij raden aan om hiervoor een penseel te gebruiken (Een rond penseel nr. 6). Dit is vanwge de hygiƫne.
Ben je klaar met de mond dan kun je eventueel potlood lijnen tekenen bij de ogen.

Stap 3

We kunnen nu beginnen met het bruin maken van het gezicht.
Als eerst ga je met een groot rond penseel (nr. 8) een dikke lijn maken om de mond, ogen, en neus. Als dit gedaan is ga je met de kwast de oren inkleuren. Let hierbij op dat je ook de achterkant en een stukje van de binnenkant schminkt.

Stap 4

Als de lijnen gezet zijn kunnen we aan de slag met de spons. Met de spons kun je de grote overige vlakken inkleuren. Schmink tot over een stuk van de haargrens. Dit is voor als de pruik verschuift. Maar schmink ook in de nek en de keel.

Stap 5

Als je klaar bent met schminken dan sla je de col terug om hoog en zet je de pruik op. Als dit gebeurd is controleer je nog een keer of de piet geheel bruin is. het kan gebeuren dat met het opzetten van de pruik of het omhoog slaan van de col de schmink beschadigd word en er vlekken in het gezicht komen. Hier kun je dan nogmaals overheen schminken.

Vraag het ons
1
We zijn ook via Whatsapp te bereiken!
Hoi,
Kan ik je ergens mee helpen?